Dansende Notarissen

We arriveren bij een prachtig monumentaal gebouw in Blaricum. Voor een tweede maal in korte tijd geven we een workshop voor GH Events. Bij binnenkomst worden we naar de trouwzaal geleid, een modern ingerichte zaal maar het wandkleed, de ramen en de geur geef ons een hint naar de leeftijd van deze ruimte. Met de stoelen aan de kant geschoven ontstaat er een prima dansruimte voor de medewerkers van Moulijn Netwerk Notarissen.

Het gezelschap van 14 personen doet zeer gedreven mee en heeft daardoor de danspassen al snel onder de knie. Een workshop van 1,5 uur kan best uitputtend zijn maar deze groep leek daar geen last van te hebben. Ondanks de stroeve vloer en de warmte. Want het is dan wel oktober maar het weer voelt nog steeds aan alsof het zomer is.

Ook waren ze nieuwsgierig over de verschillende aspecten van het linedansen en schroomden niet om er naar te vragen. Het is altijd leuk als mensen wat meer willen weten over de linedanswereld. Een wereld waar wij in thuis zijn maar andere nauwelijks van het bestaan af weten. Zo vertelde ik dat klassieke cowboylaarzen het meest geschikt zijn om op te linedansen. De schuine hak leent zich het beste voor de typische linedans passen en bewegingen.

Geef een reactie