video’s

Video's

Leer met onze instructievideo’s 8 linedansen op beginnersniveau. Begin bij linedance 1 en breid bij elke dans je vaardigheden uit. 

The Walk

Als eerste kennismaking met het linedansen wil ik deze dans van harte aanraden.

The Walk dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om The Walk met muziek te dansen. 

Muziek voor The Walk

Om de dans te oefenen raad ik nummers 2, 3 en 4 aan. De dans is geschreven op het uptempo nummer Guitars and Cadillacs. Wil je het tempo nog verder opvoeren? Probeer dan eens Southbound Train.

The Freeze

Na meer dan 20 jaar linedansen is deze dans nog steeds een van mijn favorieten. Zowel om te dansen als om te lessen.

The Freeze dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om The Freeze met muziek te dansen. 

Muziek voor The Freeze

Om de dans te oefenen raad ik nummers 1, 2, 3 en 5 aan. Wil je het tempo verder opvoeren? Probeer dan nummer 4.

Bremer

Een leuke dans met typische linedance-bewegingen. De correcte uitvoering van deze dans vergt wel enige concentratie.

Bremer dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om de Bremer met muziek te dansen. Wil je het tempo opvoeren? Probeer dan eens Pick a bale of cotton van Riverside.

Muziek voor de Bremer

Op nummer 1 is het heerlijk dansen. Wil je het tempo verder opvoeren? Probeer dan nummer 3 en 2. Voor de echte fanatiekelingen is nummer 4 een leuke uitdaging.

Chicken Boogie

Een linedance voor beginners, zeer geschikte dans ter uitbreiding van je linedans-vaardigheden. Nieuw zijn de “hitch” en de heupbewegingen.

Chicken Boogie dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om de Chicken Boogie op muziek te dansen van Desert Rose Band, Glass Hearts.

Muziek voor de Chicken Boogie

Samen dansen we de Chicken Boogie op nummer 1. Een zeer geschikt (langzamer) nummer om de dans op te oefenen is nummer 2. Wil je het tempo opvoeren? Probeer dan eens nummer 3.

Texas Lonestar

Een linedance voor beginners met nieuwe uitdagingen zoals de “scuff”. Zeer geschikt ter uitbreiding van je linedans-vaardigheden.

Texas Lonestar dansen met muziek

Samen dansen we Texas Lonestar op muziek van George Strait, All my exes live in Texas. Liever eerst oefenen op een langzamer nummer? Dan raad ik Never Say Die aan van de Dixie Chicks. 

Muziek voor Texas Lonestar

Samen dansen we Texas Lonestar op nummer 1. Liever eerst oefenen op een langzamer nummer? Dan raad ik nummer 2 aan. Wil je het tempo opvoeren? Probeer dan nummer 3.

Little Black Book

Deze linedance danst heerlijk weg, ik word echt heel blij van deze dans. De tik of touch passen zorgen er wel voor dat je bewust moet zijn van je gewichtsverplaatsing.

Little Black Book dansen met muziek

Samen dansen we Little Black Book op muziek van Highway 101, Woman walk the line. Liever eerst op een langzamer nummer oefenen? Bekijk dan onze muzieklijst voor deze dans.

Muziek voor Little Black Book

Samen dansen we Little Black Book op nummer 1. Liever eerst op een langzamer nummer oefenen? Probeer dan nummer 2 en voor een stapje sneller nummer 3.