video’s

Video's

De dansvloer kunnen we momenteel niet betreden maar we kunnen wel een dansje wagen in de huiskamer. Speciaal met dit doel voor ogen hebben we enkele linedance instructievideo’s opgenomen. Het gaat om eenvoudige beginners linedansen.

Elke week plaatsen we een nieuwe video. Veel dansplezier.

Tulsa Time

Een linedance voor beginners, zeer geschikt om je dansgrenzen te verleggen. Doordat de dans langer is en dus meer passen bevat moeten er meer passen onthouden worden. Ook de halve draaien en “shuffles” zorgen voor nieuwe uitdagingen op de dansvloer.

Tulsa Time dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om met muziek te dansen.  Samen dansen we Tulsa Time op muziek van Emmylou Harris, Tulsa Queen. Wil je de dans op iets een langzamer nummer oefenen? Bekijk dan onze muzieklijst voor deze dans.

Kelly’s Kannibals

Een linedance voor beginners met nieuwe uitdagingen zoals de teen-hak bewegingen (Toe Struts). De extra draaien (Monterey Turns) als mogelijke variatie zorgen voor nieuwe uitdagingen op de dansvloer.

Kelly’s Kannibals dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om met muziek te dansen. Samen dansen we op muziek van Mark Knopfler, Cannibals. Bekijk de muzieklijst van deze dans voor meer opties.

Little Black Book

Deze linedance danst heerlijk weg, ik word echt heel blij van deze dans. De tik of touch passen zorgen er wel voor dat je bewust moet zijn van je gewichtsverplaatsing.

Little Black Book dansen met muziek

Samen dansen we Little Black Book op muziek van Highway 101, Woman walk the line. Liever eerst op een langzamer nummer oefenen? Bekijk dan onze muzieklijst voor deze dans.

Muziek voor Little Black Book

Samen dansen we Little Black Book op nummer 1. Liever eerst op een langzamer nummer oefenen? Probeer dan nummer 2 en voor een stapje sneller nummer 3.

Dansen als cowboys

Op veler verzoek een cowboy-dans speciaal voor kleine dansertjes. We gaan samen dansen op avontuur op de prairie dus pak je lasso maar. Veel dansplezier!

Meer dansen? Bekijk dan onze video “Dansen op de prairie” voor een volledige dansles voor kinderen.

Texas Lonestar

Een linedance voor beginners met nieuwe uitdagingen zoals de “scuff”. Zeer geschikt ter uitbreiding van je linedans-vaardigheden.

Texas Lonestar dansen met muziek

Samen dansen we Texas Lonestar op muziek van George Strait, All my exes live in Texas. Liever eerst oefenen op een langzamer nummer? Dan raad ik Never Say Die aan van de Dixie Chicks. 

Chicken Boogie

Een linedance voor beginners, zeer geschikte dans ter uitbreiding van je linedans-vaardigheden. Nieuw zijn de “hitch” en de heupbewegingen.

Chicken Boogie dansen met muziek

Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt, aan de hand van onze instructievideo, is het tijd om de Chicken Boogie op muziek te dansen van Desert Rose Band, Glass Hearts.

Muziek voor de Chicken Boogie

Samen dansen we de Chicken Boogie op nummer 1. Een zeer geschikt (langzamer) nummer om de dans op te oefenen is nummer 2. Wil je het tempo opvoeren? Probeer dan eens nummer 3.